Gids voor rijden in Cairo

Motor? Start!
Spiegels? Check!

Ramen? Omlaag! En we zijn weg…

Op weg naar Cairo, de grootste en bevolkte stad in Afrika en Midden Oosten. Dit grote aantal mensen vergt uiteraard een uitgebreid netwerksysteem. Zoals elk systeem zijn regels heeft, zo is dat ook met verkeer in Egypte. Aanmerkelijk andere regels wanneer vergeleken met andere landen, dat wel. Laat ons een aantal van deze regels op een rij zetten om u een indruk te geven hoe mee te doen in het dagelijks verkeer.

De wegindeling

Men rijdt op de rechterweghelft. Er zijn rijbanen in de meeste gevallen, maar hier wordt nauwelijks op gelet. De meest rechtse baan wordt gebruikt om te stoppen, mensen op te pikken en om je auto te parkeren. De meest linker laan wordt gebruikt voor U-turns (om van rijrichting te veranderen) en wordt gebruikt voor invoegende auto’s van de tegenovergestelde kant. Tussen deze banen in vindt elke auto zijn eigen weg.

Er zijn nauwelijks stoplichten en kruispunten zijn de plekken waar het wachten weer wordt goedgemaakt. Verkeer stroomt van kruispunt naar kruispunt, op rechte wegen is de gemiddelde snelheid zo’n 60-70 km/h. Terwijl rond splitsingen en U-turns dit ongeveer 10 km/h is. Voor een nieuwe splitsing komt normaliter een drempel (hoogte varieert, hoe belangrijker de splitsing, hoe hoger de drempel) omgeven door kattenogen. Wanneer u dus kattenogen voelt of ziet, REM AF voor de drempel en kijk voor de richting waarnaar u toe moet.

Het rijgedrag

Om van A naar B te gaan, moet u zelf doen. Dus elke beschikbare plek die u kunt pakken, pak die! Elke auto die u in kunt halen, links of rechts, haal in! Alles wat u kunt doen om sneller te reizen, doe dit! De rest van de weggebruikers doet het ook.
Er zijn verschillende belangrijke signalen voor het rijden in Egypte.

Toeteren is evengoed een noodzaak als gewoonte. Het wordt gebruikt als waarschuwingssignaal, namelijk: “kijk uit, hier kom ik”. Van Vespa naar Vrachtwagen, iedereen zal toeteren wanneer ze dicht bij je zijn.

Koplampen zijn signaal nummer 2. Wanneer de koplampen niet aan staan betekent dat passeren, voorbijgaan of oversteken geen probleem is. Koplampen echter op volle sterkte betekent: “jij wacht, ik ga eerst”. Het wordt regelmatig gebruikt en is belangrijk om op te letten, zeker bij het oversteken als voetganger.

Dan, wanneer je telefoon gaat, neem gerust op. Ook als je moeder voor de derde keer belt, je wilt toch weten wat je die avond zult eten. Vergeet niet je beltoon op hoog volume te zetten, je moet de inkomende belletjes wel kunnen horen natuurlijk.

Ten laatste, meeste chauffeurs dragen hun gordel, het is officieel verplicht door de wet. Hoewel ook een aanzienlijk aantal zich hier niet aanhoudt. Voor bijrijders geldt dit nog minder; op de achterbank is het niet verplicht. Oordeel naar de veiligheid van uw chauffeur of een gordel wel of niet nodig is.

Common view in Cairo

traffic in cairo

Het leeft!

Wat hebben de volgende woorden met elkaar gemeen: een ezel, paard, kat, hond, rat, steen, afval, straatverkoper en een kapotte auto. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze op elk moment en op elke plaats in Cairo te vinden zijn. Op de weg, uiteraard.
Naast deze deelnemers zijn er ook microbussen heen en weer aan het slingeren, mensen aan het oppikken en afzetten. Evenals toeterende taxi’s op zoek naar klanten en overstekende voetgangers op elk punt van de weg. Verwacht dus altijd iets om je heen of voor je langs.

Muziek op tien!

Tijdens het rijden is het de lokale cultuur om muziek aan te hebben en wel zo hard mogelijk! Je favoriete lied van Amr Diab of een van de laatste Arabische hits zal niet verkeerd zijn. Rol je raam naar beneden, rijd met zoveel mogelijk mensen in je auto en vergeet niet op het ritme van de muziek mee te klappen. Dat is hoe men in Cairo rijdt.
Insider inzicht: tijdens de oproep voor gebed door de moskees, zet de muziek stop. Het wordt gezien als onbeleefd om de oproep te verstoren. Als u Egyptenaren in uw auto heeft kan het zelfs een subtiele imago winst opleveren.

Mercedes vs. Microbus

Van Microbus naar gloednieuwe Mercedes, meeste auto’s komen niet uit Cairo zonder bewijs: krassen en deuken. De look van de auto vertegenwoordigt het rijgedrag, dus hoe meer beschadigt de auto, hoe harder het rijgedrag. Dit kan u een impressie van de chauffeur geven.
We nemen als voorbeeld een nieuwe Mercedes en een Microbus.
De Mercedes is snel, gestroomlijnd, veilig en dynamisch.
De Microbus is lomp, onbetrouwbaar en onveilig; daarbij gezegend met krassen en deuken.
De Mercedes is ontworpen voor comfort en betrouwbaarheid, daarbij ook relatief duur. Een ritje in de Microbus kost u 1.50 LE.
De look van de Microbus is waar andere rijders bang van worden: de deuken zijn als littekens van het slagveld, de neonlichten signaleren de kleuren van gevaar en gif, de Arabische muziek lijkt op een nationaal strijdlied en de achterklep staat open en verspreidt angst om in te halen.
Om elke dag op stap te gaan is de keuze voor u.
Onze uitslag: Microbus wint.

 

Tot zover onze gids over de cultuur van het drijven in Cairo, neem de bovenstaande punten goed door voordat u Cairo bezoekt of zelf in een auto stapt. Heeft u zelf leuke of minder leuke ervaringen of opmerkingen over verkeer of het artikel. Laat dan een comment achter of contact ons via de Sociale Media.

 

About Mike

Raised in the modern society of North-West Europe, I am just a rookie in the daily life of Egypt. Traveling straight out of Thailand this creates a unique opinion. I try to write with creative, cultural and analytical viewpoints. Although I am not that structured, I try to keep you updated every week!