Ørken Safaris i Egypten

 

Ørken Safari i Egypten

20% af al verdens jordoverflade er dækkes af ørken, som ofte er omfattes som et barsk miljø, hvor det er vanskeligt at overleve en dag eller to. Selvom man behøver fysiske forberedelser for at bo i ørkenen, er det faktisk meget muligt at gøre det til en sjov oplevelse. Ørkener giver den perfekte stemning til nogle virkelig interessante aktiviteter, som du ikke har mulighed for at udføre andre steder i verden. Varme ørkener er måske mere alsidige i de aktiviteter, du kan lave, og den største varme ørken, Sahara, har mange muligheder for at deltage i disse aktiviteter.

Ørken safari er et begreb, der dækker den generelle udflugt i ørkenen. Selvfølgelig, fordi mange er uerfarne, når det gælder ørkenen, er det altid vigtigt at blive ledsaget af en guide, der er trænet og har erfaring med ørkenen.

Når du tager af sted til ørken safari, vil du få mulighed for at opleve den sande ørken, og forstå dens skønhed og appel af de lokale mennesker.  

Når du er i Egypten, er det altid en god idé at tage på ørken safari. Disse anderledes ture er absolut eventyr, som skal opleves. Men varme ørkener verden over kan tilbyde store oplevelser, i Egypten kan du have disse oplevelser og have det sjovt, mens du gør det! Folk rejser tit i ørkenen med buduin guide, hvilket giver dig mulighed for at se deres samspil med miljøet og nyde det på samme måde som de lokale med musik og dansk omkring et lejrbål om natten! Mens du har camping i ørkenen, vil du opleve en af de klareste nattehimle, mens du sidder ved bålet og drikker traditionelt Beduin te. På en beduin lejr kan du også nyde en traditionel middag af lam, lavet langsomt i varmen under sandet. I egyptiske ørkener, vil du også størst sandsynligt være heldig at se en ræv eller to under dit ophold!

 

Nyde et lejrbål i den egyptiske ørken under stjernerne

Nyde et lejrbål i den egyptiske ørken under stjernerne

Udover camping er der også andre ørken safari aktiviteter du kan nyde i Egypten, som sand boarding og Dune bashing. Sand boarding er en lidt anderledes version af snowboarding, hvor du klatrer op af en sandklit med dit bræt og glider ned igen enten stående (for de eventyrlystne med en god følelse af balance) eller siddende (for de mere forsigtige, som gerne vil opleve det samme men være tættere på jorden); det er en sjov aktivitet og en du kun kan opleve i ørkenen, da der er ingen menneskeskabte sandklitter der ville passe til denne aktivitet. Du kan nyde dette på en enkel dagtur udenfor ørkenen ved Qataneya Dunes, eller mens du holder weekend i den vestlige ørken.

Dune bashing er en aktivitet, hvor du køre rundt i en 4x4, der kører op i klitterne, køre op mod bakketoppen og nogle gange krydse til den anden side af klitten. Det er ret sjovt og du skal holde godt fast, fordi du hælder sidelæns under turen langs toppen af klitten.

 

Nyde en dukkert i en terapeutisk pool i en egyptisk oase

Mens du er i Egyptens vestlige ørken kan du også arrangere en tur ud og se en af de 5 oaser, og derved få din helt egen illusion i Bahariya Oasis, undtagen at du vil se rigtige palmer omkring en lille kildevæld, eller måske nyde en svømmetur i vandet! Den vestlige ørken har også nogle områder som Great Sand Sea, som er ideel for sand boarding.

Nyde en dukkert i en terapeutisk pool i en egyptisk oase

Ørkensafari er en stor oplevelse og du er garanteret at føle et adrenalinsusv , mens du kører sidelæns op af klitten eller glide ned af klitten, og du vil føle som et barn igen, når du ser det oprindelige dyreliv i området. På din næste rejse til Egypten, skal du sørge for at få afsat en weekend for en ørkentur, det er noget du aldrig vil glemme! 

Se også: 

Ferier i Egypten

Sidst opdateret: 21. august, 2011