Oversigt over strandferier i Egypten

 

 

 

 

 

Oversigt over strandferier i Egypten

 

huts_on_beach

 

På trods af Egyptens gamle charme, tiltrækker landet i dag formentlig flere strandferie-turister end nogen anden form for turister. Dette skyldes at det varme egyptiske strande for mange europæere er både er billige og veludstyret. Mange europæiske lande mangler varme strande og andre alternativer er ret dyre i forhold til Egypten.Derfor kommer folk ikke kun til Egyptens strande på egen hånd, men mange kommer via charter flyselskaber, der specialiserer sig i sådanne ferier fra Europa. Afhængigt af hvordan man ser på det, kan Egypten siges at have så mange som syv strandzoner. Disse zoner består af Middelhavets strande langs Suez-kanalens kystbane over til Libyen, Middelhavets strande langs Nordsinai, Sinai kysten langs Aqababugten, Sinaikysten langs Suez-bugten, den sydlige Sinai-region der fører til det Røde Hav, fastlandskysten syd for det Røde Hav. Hvert af disse områder varierer lidt eller meget fra de andre. De største forskelle er naturligvis mellem Middelhavskysten og alle de andre regioner, der forbindes med det Røde Hav. Nogle af disse regioner tiltrækker meget turisme, men andre er helt tomme for turister. Nogle tiltrækker specifikke typer turister, mens andre er mere generelle.  

 

 

 

 

A map showing the different beach zones on Egypt's coastlines

 

Libyens nordkyst gennem Østsinai. 

I virkeligheden betragtes de forskellige regioner noget anderledes. For eksempel på den egyptiske fastlandskyst langs Middelhavet, er der stor forskel mellem området fra Alexandria over til Port Said fra vest Alexandria området. Øst-Alexandria er tæt befolket langs meget af Delta og er ikke egnet til strande, indtil man når den nordlige Sinai. Strandene i Alexandria er for det meste kun passende for egyptere, med nogle specifikke feriesteder, som enten har deres egne villaer eller lejligheder, eller som indkvarteres i hotelfaciliteter. Faktisk tager de fleste egyptere til Alexandria ikke for strandferier, men for at flygte fra Kairos varme. 

 

Montaza Bay is one of Egypt's Finest northern beaches about 15 kilometers east of Alexandria

 

 

Vest for Alexandrias kyst som bliver smallere jo længere man går mod vest, men strækker sig næsten til den libyske grænse, er der feriesteder der adskiller sig fra strandhotellerne og faciliteterne mod øst. Disse er ofte forbundet, i modsætning til rigtige landsbyer, hvoraf mange er ret eksklusive og for nylig blev bygget. Det vigtigste er, at mens nogle udenlandske turister kan findes i denne region, er de meget få i antal, i forhold til de turister, der besøger Alexandria for mere klassiske årsager. Dette kunne naturligvis ændre sig over tid. 

 

Regionen vest for Alexandria er blevet bedømt til at være ’underudviklet’. Også dette er ved at ændre sig, da nye feriesteder dukker op langs hele kysten, især Vestalexandria. Et af de spændende aspekter ved Middelhavets kyst-badebyer, er mængden af eksperimenter med forskellige typer strande. For eksempel omkring Marina, en af Egyptens mest eksklusive nordstrand ferieområder, er specifikke strande afsat for kvinder, der ønsker at nyde stranden uden at have mandlig tilstedeværelse, og unge, hvor atmosfæren er lidt mere livlig og gearet til deres fornøjelser. 

 

Red_Sea_Beach2

 

Langs den nordlige Sinaikyst er der i dag faktisk meget lidt turisme. Faktisk er det eneste kendte turiststed Al-Arish, som har forsøgt at sætte gang i turismen, men har ikke haft stor succes, selvom der er nogle ret gode hoteller i byen. 

 

Suez-bugten

Red-Sea_beach

 

Hvad der ikke er overraskende er, at fastlandets strand langs Suez-bugten er stadig mere populært blandt egyptere, og kan meget vel blive endnu vigtigere for udenlandske turister også. Men måske er den ikke så varm som strande sydpå, feriesteder såsom Stella Di Mari, som allerede modtager især et stort antal italienske turister, er meget flot, relativt billigt og er et let besøg fra Kairo.

Vi har ofte sagt gode ting om dette sted, langs et område kendt som Ain Sukhna, for sin bekvemmelighed til Kairo som en let Røde Hav udflugt (selvom det faktisk er på Suez-bugten), som også tillader turister tæt adgang til at besøge Suez-kanalen, og forholdsvis tæt adgang til øst-ørkens berømte Skt. Antonius og Skt. Paul klosteret. Selvom dette område er et primært rejsemål for egyptere, forventer vi at se flere udenlandske turister i fremtiden, hvilket det er velegnet til. 

 

The Beach at Stella Di Mari

 

Stella Di Mari stranden

 

Det er ret interessant at ligesom den nordlige del af Middelhavets Sinaikyst, er Suez-kysten langs Suez-bugten ikke blevet udviklet som turistdestination, for hverken egyptere eller udlændinge. Dette betyder ikke at der ikke findes nogle faciliteter, men de er meget få. 

 

Fastlandskysten langs det Røde Hav

An evening view of a beach at Hurghada

 

Hvor vi er begyndt at se flest udenlandske strandbesøgere er, hvor Egyptens fastland åbnes til det Røde Hav. Især Hurghada regionen er et af de mest populære strandområder i Egypten blandt udenlandske turister. Hurghada har traditionelt været kendt som et af de strandferieområder med de mest rimelige priser, der er dog tale om mere luksuriøse faciliteter til rådighed i byen, mens El Gouna, lige nord for, har et ret overklasse omdømme. Lige syd for Hurghada er der også en eksklusiv forbindelse med Soma Bay, med flere hoteller og en fin golfbane. Rejser man videre sydpå langs Egyptens fastlandskyst, bliver ferieområderne mindre tætte og mange af de sydlige turistdestinationer er mere for scuba-dykning end ferieområder, for eksempel Marsa Alam får stadig større betydning som et generelt turistmål. 

 

Det østlige Sinai langs Akababugten og det Røde Havs sydlige region

One of the uncrowded beaches of Dahab on the eastern Sinai

 

Sinais østlige bred langs Akababugten har en række feriesteder og byer, fra den nordlige golf spids og hele vejen ned til den sydlige ende af Sinai. Disse områder besøges næsten udelukkende af udenlandske turister. Men de er ret forskellige, fra Taba, der formentlig får det meste af turismen fra Israel, ned til Sharm El-Sheikh, der ligesom Hurghada er en af de vigtigste turistmål for strandturister i Egypten. Mellem Taba og Sharm El-Sheikh er Nuweiba og Dahab, som tager hensyn til en blanding af udenlandske turister på udkig efter måske nogle lidt mindre formelle mindre overfyldte feriesteder.

The Abu Tig Marina at Dusk in the upscale resort community of El Gouna

 

Facilitetstyper

 

The Resort Area at Marsa Alam on the Southern Mainland Red Sea Coast of Egypt

 

 

Det interessante ved Egyptens badestrande er, at næsten alle områder er interessante i hver deres måde, og prisniveauet er ret anderledes. Faciliteterne varierer meget lige fra elementære lejre til de fedeste 5 stjernes hoteller og omfatter muligheden for villa udleje. Syd for Hurghada, uden at snakke om Marsa Alam, er strandlejre og flere basale overnatningsmuligheder synes at være mere dominerende i regionen, men det gælder også åbne strande med meget plads til folkemængder. Akabas side af Sinai i øst er lidt anderledes end Taba og Sharm el-Sheikh som er omringet af spændende faciliteter at vælge imellem. Området mellem disse to destinationer er et lidt mere camp-lignende område, men der kan sikkert findes et par fine hoteller her eller der. Disse områder syd for Hurghada (og syd for Soma Bay, men ikke Marsa Alam), har tendens til at være meget tilbagelænet strandområder med mindre formelle underholdningsfaciliteter end de store turistområder såsom El Gouna, Hurghada, Sharm el-Sheikh, Taba og med tiden Marsa Alam. Dog kan selv store turistdestinationer være meget forskellige. 

 

For eksempel kan Hurghada siges at være to byer i én. Der er centrum området med billigere hoteller, nogle med en strand foran stedet, og så er der de enkelte feriesteder, som er ret adskilt fra bymidten. 

A quiet Beach at Sharm el-Sheikh

 

De mere separate badeområder i Hurghada er ikke så forskellige fra dem længere mod nord af Ain Sukhna og langs den nordlige fastlandskyst vest for Alexandria. De er hovedsagelig selvstændige områder, der tilbyder lidt adgang til Hurghadas hovedby. Turister har tendens til ikke at gå langt fra deres opholdssted. På den anden side, El Gouna, lige nord for Hurghada, er mere passende for turister fra de forskellige feriesteder at gå rundt i den lille landsby. Sharm el-Sheikh er nok det mest åbne turistområde, med en strandpromenade, der forbinder de meste af feriestrandende med byens centrum, selvom der også er et par isolerede feriesteder. 

 

A good view of the grand resorts of Naama Bay at Sharm el-Sheikh

 

Hvad dette i mange tilfælde betyder er at muligheder for underholdning i Sharm el Sheikh er meget mere varieret. Det skal bemærkes, at i mange andre isolerede områder, såsom Stelle Du Mari i nord, kan der alligevel være mere end nok aktiviteter og underholdning for de fleste mennesker. Mange af de enkelte områder som dette, har mere end et hotel og arbejder hårdt for at inkludere forskellige former for underholdning og aktiviteter for hele familien. 

 

Scuba-dykning og andre vand-aktiviteter

 

Modern Dive Boats Loading up in Hurghada

 

One of the main differences between the the coastal regions that border the Red Sea and those in the Gulfs and Mediterranean Zones is the availability of Scuba Diving. There is some sparse scuba diving facilities in just about every zone, but by far, most Scuba Diving facilities are located from El-Gouna south along the Red Sea, and around Sharm el-Sheikh on the Sinai. In fact, perhaps as much as 80% of all Scuba Diving activities originate from the immediate region of Hurghada and Sharm el-Sheikh. This is not to say that activities such as snorkeling cannot be found at almost all beach areas. Furthermore, other activities such as windsurfing and skiing, while available in many different locations, seems to be very popular along the mainland Gulf of Suez Zone. At various locations on just about all of the beaches there are other water sports available, such as sail boat rentals and parasailing.

 

Et er de væsentlige forskelle mellem de kystnære områder, der grænser op til det Røde Hav og dem i Middelhave-områdets bugter er tilgængeligheden af Scuba-dykning. Der er et par Scuba-dykning faciliteter i næsten enhver zone, men de fleste Scuba-dykning faciliteter er placeret fra El Gouna syd for det Røde Hav og omkring Sharm el-Sheikh i Sinai. Faktisk så meget som 80% af alle dykning aktiviteterne strammer fra Hurghada og Sharm el-Sheikh regionerne. Dette betyder dog ikke at aktiviteter som snorkling ikke kan findes på næsten alle strandområder. Desuden er der andre aktiviteter såsom windsurfing og skiløb, som er ret populære langs Suez-bugtens fastlandsområde, men igen tilbydes det også mange andre forskellige steder. Forskellige steder, på næsten alle strande, er der andre former for vandsport til rådighed, såsom bådudlejning og parasailing. 

Se også:

 

Sidst opdateret: 18. juli 2011